26 December 2014

2 Wanita Bertudung Tapi Berseluar Pendek Cetus Kekecohan Di Sibu

-- --SIBU - - Beberapa gambar dua wanita bertudung tetapi berseluar pendek sehingga menampakkan paha, tersebar meluas di laman sosial.

Dalam ‘penampakan’ di sebuah pusat beli belah di bandar itu, dua wanita terbabit dilihat memakai tudung berwarna kuning, namun berseluar pendek sehingga menampakkan bahagian kaki mereka yang putih melepak.

Tidak diketahui apa motif mereka berpakaian sedemikian.

Menurut seorang pekerja Parkson, Umiq berkata, dua wanita terbabit bukan orang tempatan. Sebaliknya warganegara China yang datang melancong ke Malaysia. Namun tidak diketahui apa motif mereka berpakaian seperti itu.

“Tidak tahu apa motif mereka berpakaian seperti itu. Seorang jalan dengan tersenyum riang, seorang lagi berjalan sambil tutup muka. Kami semua terkejut dengan penampilan mereka berdua, termasuk para pengunjung pusat beli belah pelbagai bangsa memerhatikan mereka berdua,” katanya.

Ada seorang lelaki dikatakan telah menegur perbuatan dua wanita berkenaan. Namun dengan tanpa sebarang rasa bersalah, mereka memberikan alasan mereka pelancong China dan enggan mengendahkan teguran lelaki terbabit.

Sehingga kini, masih tidak dapat dikenal pasti apakah benar dua wanita terbabit pelancong China atau cuba mewujudkan provokasi dan menghina agama Islam. Hal seperti ini perlu dipandang serius oleh pihak berwajib kerana ia boleh menjadi satu penghinaann terhadap agama Islam. -No comments:

Post a Comment